Tips omtrent behandeling

 

Enkele tips omtrent de behandeling

Praktisch

  • Zorg dat u bij uw eerste afspraak uw zorgpas en een geldig identiteitsbewijs bij u heeft. De therapeut moet deze gegevens nl. persoonlijk controleren voordat een factuur ter declaratie meegegeven mag worden.
  • U hoeft geen eigen handdoek mee te nemen, als u dit prettig vindt mag het uiteraard wel.
  • Trek bij voorkeur soepele kleren aan of neem ze mee. Een behandeling met stoelmassage en/of shiatsu op tafel of op een futon kan door de kleren heen gegeven worden. U hoeft zich voor deze behandelingen dus niet uit te kleden. Een yoga of jogging broek zit dan prettiger dan een jeans of 3 delig pak.
  • Parkeer indien mogelijk op de oprit voor de praktijk/het woonhuis of stal uw fiets in het beschikbare fietsenrek. Wij willen onze buren graag zo min mogelijk tot last zijn.
  • Tenzij anders overeengekomen duurt een eerste behandeling altijd ca. 1 uur. De kosten hiervoor bedragen €60,- en dienen contant afgerekend te worden. U kunt in de praktijk helaas niet pinnen. Wilt u dus contant en liefst gepast geld meenemen?

Gun uzelf wat tijd na de behandeling

Als u niet meteen weer druk in de weer hoeft, kan het effect van de behandeling langer nawerken en zult u er meer baat bij hebben. Het is raadzaam zwaar tillen en zware lichamelijke arbeid in de eerste twee dagen na de behandeling waar mogelijk te vermijden, maar u mag gerust (licht) sporten of bewegen in de dagen na een behandeling. Dit is over het algemeen zelfs alleen maar aan te raden.

Eten en drinken.

Zorg dat u voldoende gegeten heeft voor een behandeling. Een erg volle maag is evenmin wenselijk.

Na de behandeling moet u ruim voldoende drinken om de losgemaakte afvalstoffen uit het lichaam af te kunnen voeren. Heeft u onvoldoende gedronken, dan is hoofdpijn een veelvoorkomend gevolg.

Contra indicaties voor behandeling

Koorts is een teken dat het lichaam al hard aan het werk is en is derhalve een absolute contra-indicatie. Heeft u verhoging of koorts, neem dan contact op met uw therapeut om de afspraak te verzetten. Ook als dit vlak voor een afspraak is. U loopt anders het risico dat ik u onverrichter zake naar huis moet sturen.

Verergering van klachten na behandeling

Na een behandeling is het zeker mogelijk dat de klachten in eerste instantie lijken te verergeren. Dit is een vrij normale reactie van het lichaam. Wanneer na twee à drie behandelingen de klachten niet merkbaar beginnen te veranderen en/of afnemen, moet het behandelplan aangepast worden. Ook is het mogelijk dat de therapeut u dan (terug-) verwijst naar huisarts of specialist.

Let op: alternatieve en aanvullende geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor medisch advies!

Heeft u onverhoopt klachten over de behandeling, en komt u hier met de therapeut niet naar wens uit, kijk dan even op de pagina klacht- en tuchtrechtsregeling wat uw opties zijn.