Tips omtrent behandeling

 

Enkele tips omtrent de behandeling

Praktisch

  • Neem voor je eerste afspraak s.v.p. je zorgpas en een geldig identiteitsbewijs mee.
  • Je hoeft geen eigen handdoek mee te nemen, als je dit prettig vindt mag het uiteraard wel.
  • Trek bij voorkeur soepele kleren aan of neem ze mee. De meeste behandelingen kunnen door de kleren heen gegeven worden. Een yoga of jogging broek zit dan prettiger dan jeans of een driedelig pak.
  • Parkeer indien mogelijk op de oprit voor de praktijk/het woonhuis of stal je fiets in het beschikbare fietsenrek. Wij willen onze buren graag zo min mogelijk tot last zijn.

Gun jezelf wat tijd na de behandeling

Als je niet meteen weer druk in de weer hoeft, kan het effect van de behandeling langer nawerken en zul je er meer baat bij hebben.

Je mag na je behandeling gerust (licht) sporten of bewegen. Dit is over het algemeen zelfs alleen maar aan te raden. Maak na je behandeling als het even kan een wandelingetje in de natuur of ga een stukje fietsen.

Eten en drinken.

Zorg dat je voldoende gegeten hebt voor een behandeling. Een erg volle maag is evenmin wenselijk.

Na de behandeling moet je ruim voldoende water drinken om de losgemaakte afvalstoffen uit het lichaam af te kunnen voeren. Heb je onvoldoende gedronken, dan is hoofdpijn een veelvoorkomend gevolg.

Contra indicaties voor behandeling

Koorts is een teken dat het lichaam al hard aan het werk is en is dan ook een absolute contra-indicatie. Heb je verhoging of koorts, neem dan contact met me op om de afspraak te verzetten. Ook als dit vlak voor een afspraak is. Je loopt anders het risico dat ik je zonder behandeling naar huis moet sturen.

Verergering van klachten na behandeling

Na een behandeling is het zeker mogelijk dat de klachten in eerste instantie lijken te verergeren. Dit is een vrij normale reactie van het lichaam. Wanneer na twee à drie behandelingen de klachten niet merkbaar beginnen te veranderen en/of afnemen, moet het behandelplan aangepast worden. Ook is het mogelijk dat ik je dan (terug-) verwijs naar huisarts of specialist.

Let op: alternatieve en aanvullende geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor medisch advies!

Heb je onverhoopt klachten over de behandeling, en komen wij hier samen niet naar wens uit, kijk dan even op de pagina klacht- en tuchtrechtsregeling wat je opties zijn.