Nieuws

 

 Stoptober 2017 is begonnen!

Doe mee en stop 28 dagen lang met roken! De kans dat je definitief stopt met roken als je het die eerste 28 dagen hebt volgehouden is 5 x zo groot!

Zoek je ondersteuning bij het stoppen met roken? Bel dan nu Praktijk Lukken voor een korte afspraak. Voor slechts 10 euro worden er een vijftal verblijfsnaaldjes, magnetische bolletjes of vaccaria zaadjes (100% plantaardig) op het oor geplaatst. Dit biedt vervolgens enkele dagen tot zelfs wel 3 weken ondersteuning bij het stoppen met roken. Vaak is 1 behandeling al genoeg en het slagingspercentage om definitief een ex-roker te worden is maar liefst 70%! 

Een combinatie van ooracupunctuur met een diep ontspannende, ontgiftende en evenwicht herstellende stoelmassage of volledige shiatsu behandeling is ook mogelijk en absoluut aan te raden. 

Acupunctuur is natuurlijk geen wondermiddel. Jouw eigen wilskracht blijft onmisbaar in dit proces, en als ex-roker zul je nog steeds keihard je best moeten doen om geen sigaret op te steken. Maar ooracupunctuur kan je wel helpen om de scherpe randjes van de ontwenningsverschijnselen af te halen en het makkelijker vol te houden om niet te roken.

Je zult merken dat je met behulp van ooracupunctuur net wat beter in je vel zit en minder last hebt van de afkickverschijnselen.

Daarnaast kan acupunctuur helpen om de energie van de longen te versterken, het lichaam te ontgiften en het sneller in een nieuw, rookvrij evenwicht te brengen.

Bij stoppen met roken biedt ooracupunctuur een fijne, natuurlijke ondersteuning!

#Stoptober is initiatief van KWF Kankerbestrijding, Longfonds, Hartstichting, Ministerie van VWS, Trimbos instituut, GGD-GHO en de alliantie Nederland rookvrij, en wordt elk jaar met liefde ondersteund door Praktijk Lukken. Meer informatie over en motivatie voor Stoptober vindt u op www.stoptober.nl

Bent u er nog niet aan toe deze maand? Uiteraard kunt u op elk gewenst moment stoppen met roken en kunt u het hele jaar door een afspraak maken voor ondersteuning bij dit moedige, maar vaak moeilijke besluit!

“Elke sigaret niet gerookt, is er één!”

 

 

Heeft u last van hooikoorts klachten?

En/of bent u allergisch voor huisstof/huisstofmijt?

Hooikoorts - Praktijk Lukken


Laat u behandelen met medical tape of ooracupunctuur!

Veel voorkomende klachten van hooikoorts zijn:

 • jeuk in en om de neus, ogen, het gehemelte en achter in de keel
 • opzwellen en/of blauwrood worden van de neusslijmvliezen
 • chronische loopneus of juist een verstopte neus
  vaak met waterige snot afscheiding
 • rood wordend en/of opzwellend oogwit
 • branderige ogen en/of traanogen
 • veelvuldig niezen
 • prikkelbaarheid
 • vermoeidheid
 • hoofdpijn

Daarnaast hebben hooikoorts-patiënten vaak ook een overgevoeligheid voor huisstof en huisstofmijt en andere allergische reacties van de bovenste luchtwegen. De chronische irritatie van de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen, zorgt er bovendien voor dat men vatbaarder is voor verkoudheids- en griepvirussen.

Deze overgevoeligheid speelt vaak op gedurende de herfst en winter, wanneer men meer binnenshuis is en ramen en deuren meer dicht blijven, waardoor er minder gelucht wordt in huis. Ook hierbij kan een behandeling met medical tape en/of ooracupunctuur verlichting brengen.

Minder vaak voorkomende symptomen zijn:

 • verlies van eetlust
 • griepachtig gevoel
 • lichte koorts
 • slapeloosheid
 • depressie

Helpen de door de huisarts voorgeschreven of vrij verkrijgbare medicijnen en homeopatische middeltjes niet voldoende, of wilt u liever geen medicijnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat u zwanger bent? Dan kunt u de hooikoorts klachten bestrijden met behulp van medical tape of ooracupunctuur.

Met behulp van deze tape kunnen klachten sterk verminderen en zelfs helemaal verdwijnen. In veel gevallen komen de klachten  na een seizoen van tapen het jaar daarop zelfs helemaal niet meer terug!

De beste resultaten worden bereikt wanneer u de eerste tape laat zetten vlak voordat uw hooikoortsklachten meestal beginnen, of wanneer de eerste verschijnselen zich net beginnen te uiten, maar ook als u er al midden in zit bent u nog niet te laat voor een tape.

Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?

Net als bij een massage, shiatsu of reflexzone behandeling  kan met Medical Tape invloed worden uitgeoefend op segmentale relaties binnen het lichaam. Maar dan met het bijkomende voordeel dat de tape enkele dagen tot zelfs weken kan blijven zitten en al die tijd zijn werk kan blijven doen.

Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken), ook wanneer de tape er al weer af is. Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden wanneer de klachten weer terugkomen of verergeren.

hooikoorts/C.O.P.D. dorsale tape uit de MTC Manual van Josya Sijmonsma

hooikoorts/C.O.P.D. dorsale tape uit de MTC Manual van Josya Sijmonsma

De tape wordt aangelegd in de huidzone die een segmentale relatie heeft met de longen, longvliezen en bronchiën. Deze methode en tape locatie worden ook toegepast bij mensen met C.O.P.D. Daarnaast blijkt deze tape ook een zeer positief resultaat te kunnen bieden bij hoesten door bronchitis of een flinke verkoudheid, evenals bij allergische reacties op huisstof en huisstofmijt.

Mensen met C.O.P.D. geven aan dat ze over meer longinhoud beschikken en dat ze minder medicijnen gebruiken (bron: fysiotape.nl). Mensen met allergische reacties hebben het vaak binnen een paar uur al minder benauwd en de hoest bij bronchitis en/of verkoudheid neemt meestal ook al snel drastisch af. Ook zij kunnen met minder medicijngebruik de dag goed doorkomen en meestal zelfs helemaal stoppen met het gebruiken van medicatie tegen de symptomen van hun allergie.

 

De elastische tape is hypo allergeen en geschikt voor alle leeftijden, vanaf baby tot 100+. U kunt er mee sporten, onder de douche, in bad, naar de sauna, en zelfs naar het zwembad. De kosten voor het plaatsen van een tape tegen hooikoortsklachten zijn €10,00 per keer en het plaatsen van een tape kost slechts enkele minuten.

hooikoorts/C.O.P.D. ventrale tape uit de MTC Manual van Josya Sijmonsma

hooikoorts/C.O.P.D. ventrale tape uit de
MTC Manual van Josya Sijmonsma

De huid wordt van tevoren even ontvet met medicinale alcohol, maar toch is het verstandig om van tevoren de huid even te wassen en daarna vooral GEEN crèmes of bodylotion te gebruiken op bovenrug en voorzijde van de schouders.

Bij chronische klachten kunt u via de praktijk ook zelf een rol tape aanschaffen. Helaas is het niet mogelijk om zelf een dergelijke tape op uw rug te plaatsen, maar desgewenst instrueer ik uw partner, vriend(in), familielid of mantelzorger hoe zij u kunnen helpen de tape opnieuw te plaatsen.

(Zie ook https://www.fysiotape.nl/ voor meer informatie.)

 

Vergoedingen 2017

Op www.nvst.nl/zorgverzekeraars vindt u een actuele opsomming van zorgverzekeraars die bereid zijn de consulten en behandelingen van bij de NVST aangesloten therapeuten geheel of gedeeltelijk te vergoeden vanuit de aanvullende polisvoorwaarden.
Consulten en behandelingen die uit de aanvullende polisvoorwaarden worden vergoed, hebben geen invloed op uw eigen risico (tenzij apart afgesloten).

Therapie specifiek wil zeggen dat de therapeut(e) alleen die therapie mag uitvoeren waarvoor hij/zij het lidmaatschap heeft verkregen bij de NVST.

U kunt aan deze lijst geen rechten ontlenen.

Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij u om te allen tijde uw polisvoorwaarden te bekijken en/of contact op te nemen met uw Zorgverzekeraar voordat u een afspraak maakt!

Als u een NVST therapeut wilt bezoeken en u heeft een nieuwe klacht waarvoor u nog niet eerder bent behandeld, adviseren wij u om eerst met uw huisarts of specialist te overleggen.
Onze consulten en behandelingen komen nimmer in de plaats van reguliere behandelwijzen.