Massage Therapie

 

Een belangrijk uitgangspunt van Massage Therapie is dat lichaam en geest verbonden zijn. Dit betekent praktisch gezien dat zowel geestelijke als lichamelijke overbelasting zich uiteindelijk ook kan uiten in lichamelijke klachten. Vaak is dit het moment waarop mensen voor massagetherapie kiezen.

Massage Therapie geeft u meer lichaamsbewustwording. Dit kan er toe leiden dat er een verbinding gelegd kan worden tussen de oorspronkelijke klacht en de (eventueel) dieper gelegen oorzaak. Bovendien helpt massage u te ontspannen en uw mentale en lichamelijke weerstand te verbeteren.

Massage Therapie is vaak een combinatie van de klassieke massage (ook wel bekend als sportmassage) en de segmentale massage. Hierbij worden met olie op de blote huid diepe strijkingen en knedingen gegeven om de doorbloeding te stimuleren en de (samen)werking van spieren en zenuwen te verbeteren.

Elke vorm van massage stimuleert het zelfhelend vermogen van het menselijk lichaam. U kunt gebruik maken van Massage Therapie om klachten te behandelen, maar massages hebben ook een sterk preventieve werking. Daarnaast is de klassieke massage ook uitermate geschikt als ontspannings- en/of sportmassage.