Breuss Massage

 

Breuss Massage
Deze massage is ontwikkeld door en genoemd naar Rudolf Breuss. Het is een diepwerkende rugmassage die gericht is op de lange rugspieren, de zgn. “lange rugstrekkers” en op de tussenwervelschijven. Deze tussenwervelschijven zijn de schokbrekers tussen de rugwervels. Ze worden door belasting en/of hoge spierspanning in elkaar gedrukt, waardoor de demping tussen de wervels minder wordt. Hierdoor kunnen ook zenuwen bekneld raken, wat weer pijnklachten en zelfs een verstoring van orgaanfuncties tot gevolg kan hebben.

De Breuss Massage is een zeer zachte, rustige en pijnloze massagetechniek en kan met succes en zonder gevaar worden toegepast bij hevige (rug-)pijn, al dan niet met uitstralende pijn naar de benen. Denk hierbij aan klachten zoals deze voorkomen bij bijvoorbeeld fibromyalgie, reuma, artrose, spit, klachten door ‘slijtage’ van de tussenwervelschijven of een ‘verschoven’ wervel, hernia, ischias, (pseudo-) ischialgie, burn-out, etc.

De Breuss geeft een diepe ontspanning van met name de spieren die zich direct naast en tussen de wervels bevinden. Deze ontspanning zorgt voor een ‘verlenging’ van de spieren, waardoor er weer meer ruimte ontstaat in de gehele rug en tussen de afzonderlijke wervels van de wervelkolom. Hierdoor krijgen de tussenwervelschijven en de spinale zenuwen hun normale ruimte terug. Dit maakt de Breuss uitermate geschikt als ontspanningsmassage bij (acute) pijn en/of stress.

Breuss in combinatie met de Dorn Methode en andere technieken

De Breuss Massage is een op zichzelf staande techniek, maar het is gebleken dat deze massage bijzonder goed te combineren is met de Dorn methode, zowel voor als na de behandeling. De Breuss Massage is als voorbehandeling aan te raden wanneer iemands lichaam, bijvoorbeeld door stress of pijn, te gespannen is voor de Dorn Methode. Als men na een behandeling met de Dorn Methode afsluit met een Breuss Massage wordt de wervelkolom nog beter gestrekt. Dit helpt de werking van de Dorn en het herstel van de cliënt te bespoedigen. Uiteraard is de Breuss Massage ook te combineren met andere technieken.